Meld verdachte situaties via WaakSamen app.

Vindt u het moeilijk om te bepalen of u 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed, wel politie) moet bellen bij een verdachte situatie? WaakSamen doet dit voor u. 

WaakSamen is anoniem en deelt alleen uw GPS-locatie op het moment dat u een melding doet. 

Wat is WaakSamen?

WaakSamen is een app die u helpt snel een goede melding te maken. Moeite met een juist signalement maken? WaakSamen maakt deze voor u. Was de verdachte persoon groot of klein? Droeg hij een gele jas of een rood shirt? Hangt hij rond? Is hij agressief? Of is er sprake van een groep, die voorbijgangers lastig valt? Met een paar gerichte keuzes is de melding klaar. Uiteraard kunt u de melding ook in uw Buurt WhatsApp-groep delen.

App downloaden

WaakSamen is gratis en op elke smartphone te downloaden via Google Play store of App store.

Meldingen komen ook bij de gemeente

Alle meldingen via WaakSamen komen bij de gemeente Tiel terecht. Dit geeft hen inzicht in de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente en uw wijk. Hoe meer u gebruikt maakt van WaakSamen, hoe meer informatie wij als gemeente krijgen. Zo kunnen wij beter beleidskeuzes maken. En dat komt weer ten goede aan de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk.

Wijkagent Linda Wilbrink stelt zich voor

Het is goed mogelijk dat u mij al eens in uw wijk heeft gezien en/of gesproken. Ik ben Linda en namelijk sinds 1,5 jaar de wijkagent van de wijk Passewaaij en de omliggende plaatsen Zennewijnen, Wadenoijen en Kapel-Avezaath en houdt mij specifiek bezig met zaken binnen uw woonomgeving. Mijn standplaats is Tiel en team “Tiel” valt onder het robuuste basisteam “De Waarden”.  Ik heb in het verleden ook in Geldermalsen en Culemborg gewerkt dus het werkgebied De Waarden is niet geheel onbekend terrein voor mij.

Als wijkagent ben ik een luisterend oor in de buurt en probeer zo problemen in kaart te brengen. Natuurlijk kan ik veel zaken zelf oppakken, maar ben niet altijd in dienst. Verwacht u direct inzet van de politie, denk aan heterdaad woning- of auto-inbraken, hulpverlening, of andere levensbedreigende delicten, bel dan 112. Als u wel politie verwacht, maar dit kan nog even wachten, bel dan 0900-8844. Als u specifiekere zaken heeft waarbij vertrouwen een rol speelt of omdat er al langer diepgaande problemen zijn, dan kunt u mij hier altijd over contacten. Ik sta bekend om mijn vriendelijkheid, actieve houding, maar kijk wel of het binnen mijn taak valt. Ik zal de melding dan namelijk doorzetten naar de instantie waar hij thuis hoort. Ondermijning is een belangrijk item en ook hier probeer ik iets aan te doen. Meldingen rondom verdachte panden, waar weinig of juist alleen nachtelijke activiteiten plaats vinden kunnen aan mij worden doorgegeven. Als u liever iets meldt zonder dat uw gegevens in een onderzoek terecht komen kan dit ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Via de website www.politie.nl [1] is er een contactformulier in te vullen en deze meldingen komen dan bij mij terecht. Ik ben tevens actief op sociaal media, Instagram en op die manier is het voor u ook makkelijk om mij te bereiken. Wees er zeker van bewust, dat als u daar een melding op maakt, dat er niet direct actie ondernomen wordt, maar dat dit bijvoorbeeld ter kennis name is of later opgepakt kan worden.

Buitenbeter app voor meldingen afval e.d.

Mochten er zaken in de wijk spelen rond bijvoorbeeld kapot straatmeubilair of afval of dergelijken zaken dan is de app
“Buitenbeter” een erg makkelijke en eenvoudige manier ook een bericht met foto achter te laten aan de gemeente.

Mochten er onder de lezers ook beheerders van buurt Whats-app-groepen zitten dan hoor ik dit ook graag. Vaak komt er onder buurtbewoners veel informatie over dergelijke appgroepen. Voor mij is het fijn als ik van sommige zaken op de hoogte ben maar kan ik eventueel ook via de beheerders informatie aan deze groepen delen!

Leuke (actie)foto’s uit de wijk of andere bijzonderheden (van het politiewerk) zijn te zien via Instagram “wijkagent_passewaaij”.

Ziet u mij rijden, fietsen, lopen of op een andere manier in uw wijk, geef even een seintje en dan maak ik graag een praatje of hoor ik wat ik voor u kan doen.

Linda Wilbrink
Wijkagent Tiel, Passewaaij, Zennewijnen, Kapel-Avezaath en Wadenoijen

kapelavezaath.info