Plannen 2021

Na een gedegen voorbereiding is het in 2021 tijd voor actie! De dorpsraad heeft voor het komende jaar 12.500 euro van het wijkbudget gereserveerd en gemeente Tiel zal dit bedrag verdubbelen. Uit het rapport van Veilig Verkeer Nederland, bevestigd door de enquête van november 2019, bleek dat de Zoelensestraat en het Moleneind de onveiligste straten in ons dorp zijn. De werkgroep verkeersveiligheid werkt daarom een plan uit om deze 2 straten veiliger te maken en dit plan zal binnenkort aan de gemeente worden gepresenteerd. Ook voor de lange termijn wordt een plan gemaakt zodat Kapel Avezaath steeds veiliger wordt. De hulp van nieuwe leden uit alle hoeken van het dorp is hierbij van harte welkom! Interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar dorpsraad@kapelavezaath.info.


Resultaten van de verkeersenquête in Kapel Avezaath van november 2019

Om de stemming in het dorp te meten, is in November 2019 een enquête gehouden onder 260 dorpsbewoners. Hierop zijn 83 reacties gekomen, goed voor een response rate van 32%. Uit de enquête bleek o.a.:

  • 85% ervaart wel eens onveilige verkeerssituaties in het dorp
  • De Zoelensestraat en het Moleneind worden het vaakst genoemd als onveilige plekken
  • De grootste ergernis is by far te hard rijden
  • Er is behoefte aan meer voetpaden en wegversmallingen in het dorp en een plateau/zebrapad bij de MCD
  • Er is geen behoefte aan meer drempels

Download de resultaten verkeersenquête hier


Advies VVN november 2018

De dorpsraad en enkele andere dorpsbewoners van Kapel Avezaath hebben VVN gevraagd onderzoek te doen naar de verkeersonveiligheid in het dorp en aanbevelingen te doen die de verkeersveiligheid in het dorp kunnen verbeteren.

In november 2018 is hier een verkeersadvies uit gekomen. Het advies is hieronder (PDF) te downloaden.

kapelavezaath.info