De Teerling

Jeu de boulen in Kapel-Avezaath bij De Teerling. Al jarenlang is Frankrijk één van de populairste landen voor de Nederlanders om hun vakantie door te brengen. Bij wie komen herinneringen aan de vakantie dan niet bovendrijven. Of je nu in een grote stad bent of in een klein dorpje, overal wordt in Frankrijk jeu de boules gespeeld op kerkpleintjes, op aangelegde boulesbanen en op de camping. En gegarandeerd staat iedereen tijdens een van die vakanties op een zwoele zomeravond wel eens te kijken naar dat groepje wat bezig is met een partij jeu de boules. In veel gevallen koopt men nog tijdens de vakantie de eerste set boulesballen, nadat de behulpzame Franse buurman op de camping de eerste beginselen van het spel heeft uitgelegd. Maar dan? Ja, Jeu de boules is bij uitstek een zomersport, maar moet je om zo’n balletje te gooien afreizen naar Frankrijk en wachten tot de volgende zomer? Nee, want het spel kan ook in Kapel-Avezaath (bij goed weer) gespeeld worden op de aangelegde jeu de boulesbaan, maar ook in Tiel bij de jeu de boules vereniging De Teerling en dan niet alleen in de zomermaanden.

Is uw belangstelling voor jeu de boules gewekt, kom dan een keer langs bij “De Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging De Teerling”. Heeft u geen boules? Geen probleem, want bij De Teerling liggen voldoende boules. Vrij meespelen (maximaal 3 keer) en de sfeer proeven, is nog altijd de beste manier om te weten te komen of De Teerling en jeu de boules iets voor u zijn.

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.deteerling.nl. Hier vindt u informatie over speeltijden, contributie en de route naar ons terrein. U kunt voor vragen een e-mail sturen naar: mail@deteerling.nl of bellen naar Ed Roelofs (06 22097717), of één van de andere bestuursleden. Bij de jeu de boulesbaan in Kapel-Avezaath liggen geen jeu de boules ballen. Daar dient u als u wilt boulen zelf voor te zorgen. In Kapel-Avezaath is een aantal leden lid van De Teerling. Ook bij een van hun kunt u om informatie vragen. Het zijn:

Dirk van Dorland en Mia Koehen (De Eng 41)
Ans Dijkstra (Hoge Hof 12)
Jan de Leeuw (Muggenborch 22)
Dirk Roos (Muggenborch 23)

Na jarenlange voorbereidingen is inmiddels begonnen aan de realisatie van een splinternieuwe Boulodrome. Een nieuwe speelhal wordt momenteel gebouwd en zal naar verwachting eind september gereed zijn.

Hopelijk tot ziens bij het jeu de boulen.

kapelavezaath.info