Agatha Capel

Kapel-Avezaath vormt samen met het dorp Kerk-Avezaath één kerkelijke gemeente, namelijk de Protestantse Gemeente te Kerk- en Kapel-Avezaath. De gemeente omvat ruim 500 leden, qua aantallen ongeveer gelijk verdeeld over beide dorpen.

In beide dorpen staat een kerkgebouw. In Kapel-Avezaath is dat de Agatha Capel, eigendom van de eigen kerkelijke gemeente. In Kerk-Avezaath staat de St. Lambertuskerk, eigendom van de Stichting Oude Gelderse Kerken. Het zijn prachtige oude kerken, waarin om en om wordt gekerkt, d.w.z. de ene zondag in Kapel-Avezaath, de andere in Kerk-Avezaath.

In de vitrine aan de noordzijde van de Agatha Capel (Zoelensestraat) vindt u actuele mededelingen, zoals bijvoorbeeld een overzicht van de eerstvolgende diensten in beide dorpen.

Wij zijn een gemeente met hart voor het dorp. Een gemeente die het geloof wil uitdragen op basis van openheid, vertrouwen, warmte en omzien naar elkaar. Dat komt niet alleen tot uiting in de kerkdiensten, maar ook in allerlei activiteiten die door het jaar heen plaatsvinden. Uitgebreide informatie, inclusief de geschiedenis van beide kerken, is te vinden op de site www.kerkenkapel.nl.

Voorts verschijnt onder de titel ‘In en Om Kerk en Kapel’ in de eerste helft van het jaar 2x een Nieuwsbrief en in de tweede helft van het jaar 2x een informatieboekje. Deze edities worden, gelijk met het advertentieblad De Zakengids, gratis onder de inwoners van beide dorpen verspreid.

Tenslotte is er de krant “De Kerk Roept”, waarin nieuws uit circa 28 kerkelijke gemeenten in de nabije omgeving, inclusief uit de Avezathen. Deze krant verschijnt iedere 14 dagen en wordt bij Avezathers thuis bezorgd tegen een abonnementsprijs van € 18,50 per jaar.

Contactgegevens predikant: 

Ds. Everdien Hagen
Dorpsstraat 11
4012 BE Kerk-Avezaath
0344 681500
ehagends@hetnet.nl of kerkenkapel@gmail.com
www.kerkenkapel.nl

Huren van de kapel

De Agatha Capel is te huur voor o.a.

  • Concerten
  • Lezingen
  • Workshops
  • Meditatie
  • Exposities
  • Rouw- en trouwdiensten


Voor het huren van de Agatha Capel kunt u contact opnemen met mevrouw J. Kat
T: 0344 681500 en E: jacqueline.m.kat@gmail.com
Voor meer informatie zie https://tinyurl.com/verhuuragathacapel

Agenda

https://calendar.google.com/calendar/u/0/embed?src=agathacapel.agenda@gmail.com&ctz=Europe/Amsterdam&pli=1

Kerkboekje & nieuwsbrief

kapelavezaath.info