Taxussnoeisel voor kanker

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel gaat maandag 10 juni van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Inwoners van Avri-gemeenten kunnen hun taxussnoeisel vanaf 11 juni inleveren op de milieustraten. De stichting Taxus Taxi zorgt ervoor dat het snoeisel op de milieustraten wordt opgehaald en verwerkt wordt.

DUIZENDEN CHEMOTHERAPIEËN
Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapieën gemaakt van het ingezamelde taxussnoeisel. Aan huis ophalen is binnen de Avri-gemeenten nog niet mogelijk. Inwoners kunnen het snoeisel gratis inleveren op de Avri-milieustraten. Tassen om het snoeisel goed in te bewaren zijn gratis te verkrijgen op de milieustraten.

VOORKOM BROEI
Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om broei te voorkomen, adviseren we inwoners om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal. Het is belangrijk om het snoeisel zo kort mogelijk na het snoeien af te leveren. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof. Bedankt voor uw hulp! 

Voor meer informatie kijkt u op www.taxustaxi.nlhttps://www.avri.nl/over-avri/nieuws/item/artikel/steun-de-strijd-tegen-kanker-en-lever-vanaf-10-juni-uw-taxussnoeisel-in/


kapelavezaath.info