Kapel-Avezaath ook ‘hartveilig’ door tweede AED

KAPEL- AVEZAATH – Bij Transportbedrijf Boudewijn in Kapel-Avezaath hangt sinds 29 januari 2020 de tweede AED in het dorp. In maart van 2019 werd de eerste AED geplaatst bij Huize Poelzicht. Hiermee is het hele dorp nu volledig ´hartveilig’. Cor Oostveen, voorzitter van de Dorpsraad, is hier erg blij mee: “We hadden al lang het streven om Kapel-Avezaath te voorzien van de nodige AED’s, in samenwerking met HeartSafe Tiel. Dankzij de medewerking van Jetske en Reinder de Haan van Huize Poelzicht en van de gebroeders Evert en Dirk-Jan Boudewijn hebben we nu op twee plekken in ons dorp AED’s. Nu is er voor iedere bewoner een AED in de buurt”.

Speerpunt

Het plaatsen van de AED’s was een van de speerpunten uit het Dorpsontwikkelingsplan van Kapel-Avezaath. De AED is 24 uur per dag bereikbaar en is aangemeld bij HartslagNu. Op deze manier krijgen burgerhulpverleners via een melding bij 112 een reanimatie-oproep met daarin de locatie en mogelijke toegangscode van de AED.

HeartSafe 

HeartSafe Tiel, aangesloten bij de Nederlandse Hartstichting, heeft als doel: in de gemeente Tiel een dekkend netwerk maken van 24 uur per dag bereikbare AED’s met daaromheen een netwerk van burgerhulpverleners. HeartSafe Tiel heeft de AED geleverd, de buitenkast beschikbaar gesteld en zorgt voor het beheer van de AED. 

Meld je aan

Om de AED goed te laten functioneren is het belangrijk dat er voldoende burgerhulpverleners zijn aangemeld. Woon je in Kapel-Avezaath en wil je een gratis, door de gemeente Tiel gefinancierde, opleiding reanimatie en AED volgen (1 avond)? Meld je dan aan op de website van HeartSafe Tiel: www.heartsafetiel.nl

Cor Oostveen en Olof Kooij
kapelavezaath.info