Hondensport­vereniging KC De Batouwe

KC staat voor Kynologen Club. Sinds 1959 is KC De Batouwe erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Een kynoloog is iemand die de “leer van de hond” bestudeerd. Maar het kynoloog betekent vooral ook “hondenliefhebber”!

Deze betekenissen sluiten heel goed aan bij de doelen van onze vereniging:

  • Het opvoeden van baas en hond (verbeteren relatie baas/hond).
  • Geïnteresseerden voor te laten lichten over rashonden en het fokken van rashonden in Nederland. Dit stukje laten vervallen
  • Fokkers en liefhebbers van honden nader tot elkaar te brengen.

Een (geestelijke en lichamelijke) actieve hond is een gezonde hond! Om dit te bereiken bieden wij de volgende trainingen en cursussen aan:

  • Gehoorzaamheid. De Puppy cursus is de basis voor de rest van alle andere cursussen. Daarna zijn er meerdere vervolgcursussen mogelijk.
  • Behendigheid (ook wel Agilty). Deze tak van hondensport is de laatste jaren erg populair geworden. Bij onze KC gaat een groeiend aantal leden deze cursus volgen.
  • Recreantencursus: Deze groep bestaat uit cursisten, die een al wat oudere hond hebben en vrijwel het gehele cursusaanbod bij ons al doorlopen hebben. Verschillende commando’s gehoorzaamheid komen aan bod, maar er is ook veel ruimte voor spel! Dit ook vervallen

Informatie

Wanneer: Woensdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.
Voor wie: U bent van harte welkom met een ingeënte hond.
Waar: Terrein van PSV De Roskam. Zoelensestraat 43 te Kapel-Avezaath
Duur: De lessen duren 45 minuten.

Tijdens het decemberseizoen trainen wij binnen in de manege, in het april- en augustusseizoen trainen we buiten op het grasveld.
Kijk ook op onze website of Facebook pagina.

Voor vragen kunt u mailen naar:
E. info@kcdebatouwe.nl

kapelavezaath.info