Poelzicht

De landelijke hofstede Poelzicht in Kapel Avezaath bij Tiel heeft nieuwe bewoners en een andere culinaire invulling. 

Per 1 september 2021 geniet u in Brasserie Poelzicht van de kookkunsten van patron-cuisinier Edwin Muns. In Brasserie Poelzicht komen Edwins Betuwse afkomst en zijn liefde voor de Franse klassieke keuken samen. Uit de keuken komen heerlijke en eerlijke bistrogerechten die altijd gemaakt zijn met verse ingrediënten en veel liefde. 

Gastvrouw Lydia Langius en haar team ontvangen u hartelijk in de ruime en lichte brasserie voor een heerlijke lunch of een smakelijk diner. Overdag bent u welkom voor een goede kop koffie of thee, iets lekkers erbij en voor een borrel met een hapje. 

Uniek in de regio is de Franse bistrokeuken gecombineerd met strikt Franse wijnen.

Bij mooi weer kunt u genieten op het ruime terras dat uitkijkt over de prachtige tuin.

Poelzicht ligt midden in de prachtige Betuwe en het Rivierengebied tussen Geldermalsen en de Fruitstad Tiel. Parkeren kan op ons eigen gratis parkeerterrein.

Brasserie Poelzicht is van donderdag t/m maandag van 11.30 tot 21.00 uur geopend voor lunch, diner, koffie en borrel.


Iets te vieren?

Naast de brasserie beschikt Poelzicht over twee zalen met diverse mogelijkheden voor bijeenkomsten op zakelijk en privégebied, zoals events, vergaderingen, presentaties, huwelijken, verjaardagen, jubilea, condoleances, borrels, lunches en diners. 


Over Edwin Muns & Lydia Langius

Chef Edwin Muns komt uit de Betuwe en is Bourgondiër in hart en nieren. Hij werkte eerder als (sous)chef bij restaurants de Gravin van Buren in Buren, Lodewijk XIII in Maurik en Van Balveren in Echteld.

Na zeven jaar lang mede-eigenaar te zijn geweest van Bistro Formidable in Breda, is het tijd om terug te keren naar de Betuwe. Hier in Brasserie Poelzicht komen Edwins Betuwse afkomst en zijn liefde voor de Franse klassieke keuken samen.

Ook gastvrouw en levenspartner Lydia Langius is geboren en getogen in de Betuwe. Zij heeft zaken als Bistro Bar JUS en Bij Casper in Tiel, Lodewijk XIII in Maurik en de Gravin van Buren in Buren op haar cv staan.

Samen met het team zorgt het paar voor een in de regio unieke combinatie van de goede Franse bistrokeuken, Franse wijnen en hartelijke gastvrijheid in een prachtige landelijke hofstede.


MENU

Franse bistrokeuken

In Brasserie Poelzicht kookt chef Edwin Muns eerlijke bistrogerechten volgens de klassieke Franse keuken. Alles wordt ambachtelijk in eigen keuken gemaakt met verse ingrediënten, inclusief het lekkers bij de koffie.

Op de menukaart staan Franse klassiekers zoals oesters, paté, steak tartare, vis zoals gebakken zeetong en vlees als entrecote en côte de boeuf. Uiteraard respecteren we – bijvoorbeeld bij alles wat uit de zee komt – de seizoenen. Voor wie graag een menu eet is er een keuzemenu.

Vaak zijn er buiten de kaart om nog favorieten van de chef, zoals superverse fruits de mer.

Culinaire eyecatcher bij de open keuken is de prachtige rotisol (een grote staande grill) waarin elke dag heerlijke kippetjes worden gegrild.

Lunch en borrel

Ook het aanbod tijdens de lunch is gevarieerd én Frans geïnspireerd: baguette en tosti op onze manier, huisgemaakte croquettes, salades en warme gerechten.

Daarnaast is er de borrelkaart, met zowel traditionele als originele huisgemaakte hapjes.


FEESTELIJK & ZAKELIJK

Vieren en bijeenkomen

Poelzicht beschikt over twee zalen met diverse mogelijkheden voor bijeenkomsten op zakelijk en privégebied, zoals events, vergaderingen, presentaties, huwelijken, verjaardagen, jubilea, condoleances, borrels, lunches en diners. Alles in de beslotenheid van uw eigen ruimte.

De Voorkamer

De Voorkamer leent zicht uitstekend voor kleinere gezelschappen. De ruimte is voorzien van een beamer met scherm.

De Deel

De Deel is, onder meer door de authentieke spanten, een sfeervolle ruimte. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 160 personen. Er is plaats voor een muziekband of dj en de voeten kunnen goed van de vloer.

Brasserie Poelzicht

Het volledig afhuren van de brasserie behoort ook tot de mogelijkheden. Hiermee beschikt u over de gehele restaurantruimte, inclusief alle terrassen.

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden via mail info@poelzicht.nl of bel met 0344 – 661 547.


CONTACT & RESERVEREN

Brasserie Poelzicht
Kromme Steeg 11
4013 NG Kapel-Avezaath
Telefoon 0344 – 661 547
Mail info@poelzicht.nl


Openingstijden

Donderdag t/m maandag van 11.30 tot 21.00 uur voor lunch, diner, koffie en borrel.
Dinsdag en woensdag alleen geopend op aanvraag.


Reserveren

Reserveren kan via mail info@poelzicht.nl of telefoon 0344 – 661 547.

Voorzieningen voor mindervaliden

Brasserie Poelzicht is goed rolstoeltoegankelijk en beschikt over een rolstoeltoegankelijke toiletruimte.

Volg ons:
https://www.facebook.com/Poelzicht

https://www.instagram.com/brasserie_poelzicht/

Voor meer informatie: www.huizepoelzicht.nl

kapelavezaath.info